Finbesök på vallen..

Om några timmar är det matchstart på vallen. Klockan 15.00 för att vara exakt! Serieledarna Gideonsbergs IF är på besök och vi vet att vi kan störa dom för det har vi gjort förut.. Så nu jävlar! tagga till ordentligt nu så kör vi!!


Säger som Frida "pirrekött" Sikberg brukar säga "Så jävla taggad!!".


Ses på vallen 15.00 allihopa!

Fiskarna vann

Hela förra veckan var jag hemma från träningarna för att vila foten, men kände mig ändå inte redo för match till helgen som var. Nu var jag hemma igår från träningen pga halsont, jag låg hemma och inbäddad hela daaagen lång. Tror ni jag känner mig bättre? Nej, självklart inte. Har ont ont ont i stackars halsen och funderar på om jag skall ringa en ambulans för lite sjukvård. Har dessutom hört att man får väldigt bra service när man beställer ambulans, och snygga hingstar till karlar är det oftast. Nu ställer jag jag mig två frågor. Ska jag duscha innan jag beställer en ambu? Och varför i hela världen ringer vi inte en ambulans när vi ska ut ist för en taxi? Nåväl, jag har tappat tråden en aning.

Frodo har skrivit referat om IF o DFF matchen så det hoppar jag. Jag ger mig på ett fest referat!

-Kvällen startar 19.00 hos Agnes
-Drycker blandas och förtärs
-Enklare spel o lek pågår inne o ute
-20.55 lekledarna intar position och börjar snacka
-21.00 startar tävlingen.
-Fiskar simmar iväg mot nya äventyr
-Strutsar hoppar, flyger iväg redo att anta utmaningar
-Hästar galopperar, eller snarare skenar för att möta hinder på olika nivåer
-Kaniner skuttar, busar, leker sig igenom uppdrag efter uppdrag
-23.00 samling hos Agnes
-Vinnare utses
-Några går till Bennys
-Åter hos Agnes samtalar de tappra soldiers som är kvar om vart kvällen ska fortsätta
-Vi gick i samlad trupp till någon fest.
-Fel av mig, förlåt. Det blev fest när vi kom dit
-Natti natti

Ps. Jag tror jag vet varför jag har ont i halsen, bl a nakenbadet o nakenhänget. /#12

Tierps IF - one point..

Igår styrde vi de blåa bussarna till Stenhagen för match mot IK Fyris. Match på konstgräs i ett nästintill perfekt väder vilket skulle visa sig passa oss rätt bra. Mia blir tyvärr tvungen att kliva av redan på uppvärmningen efter att ha dragit upp en lårskada sen tidigare i veckan vilket gjorde att Jessica fick slänga på sig matchkläderna och ge sig in i hetluften direkt. Inga problem alls för lugnet själv som inte visade några som helst tecken på att hon inte spelat så mycket match det här året!

Vi startar matchen på ett strålande sätt och tar över taktpinnen direkt. Vi skapar chanser på chanser och äntligen får vi med mycket folk i anfallen (kanske tack vare den ändrade taktiken?). Vi lyckas dock inte sätta de chanser vi får. I slutet av halvleken tappar vi fokus totalt och släpper in Fyris i matchen vilket gör att det blir några farligheter framför Emelie i mål men vi går till halvtid med ställningen 0-0.

Andra halvlek ser ut i princip ut som första. Det är vi som skapar det riktigt farliga lägena och både Agnes och Sanna har frilägen men bollen vill inte in. Vi har också en del skott utifrån som är riktigt bra men tyvärr inte tillräckligt.
Matchen slutar 0-0 men ska man vara ärlig så var vi värda 3 poäng i denna match med tanke på alla lägen vi skapade. Men som sagt man måste ha skärpa och lite tur också för att bollarna ska rulla in i målet.

1 poäng mot ett på papperet bättre lag får vi väl ändå vara nöjda med!

Ny träningsvecka börjar imorgon och nästa helg tar vi emot Gideonsberg på hemmaplan. :)

/ Frida


Du gör min dag!

Vad är bättre än lite fotbollstittande såhär på fredagkvällen? ingenting skulle jag vilja säga och det var väl ungefär så jag tänkte när bilen styrdes mot Skuttunge. Det var matchdags för Dff mot just Skuttunge. En rätt spännande match där domaren hamnade lite i fokus. Vet inte om han hade gått klart domarkursen eller just missat den delen om offside. Bra surt när man åker på två baklängesmål i början av matchen där det är solklar offside med två meter båda gångerna. Matchbilden hade nog blivit helt annan om domaren hade varit vaken den första halvtimmen men Dff kämpade på och matchen slutade 3-3 tillslut!

Längre referat än såhär får ni inte av mig! kanske att någon spelare har lust att skriva av sig lite senare, de visar sig!

Tänkte passa på att avsluta med dagens skönaste:
x Camillas målgest... eller vänta, Camilla gjorde ju inte mål (??). Varför gjorde hon då en målgest på mittplanen, mitt framför oss åskådare? haha.. det var nämligen så att Camilla åkte på en smäll av en motståndare som gjorde att hon åkte ner i backen, men hon landade inte så som man brukar göra efter en smäll. Utan hon hamnade på knä och fick sån fart att hon gled på mattan. I det läget inser hon väl själv att "fan det är ju perfekt, nu kan jag ju spexa till det lite" så hon tar upp händerna och får till en solklar tio-poängs målgest!! Det resulterar i skratt så att tårarna sprutade, tack Camilla du gjorde min dag!

ungefär såhär såg den ut om inte bättre:


Camilla johansson?

 

/ # 5


Poolparty!

Lördag den 21/8 planerar vi en fest, poolparty hos Thebergs!

Det skulle vara roligt om så många som möjligt kunde komma.

*Vi ska som sagt vara hos Agnes, vi slår upp långbord på baksidan om vädret tillåter.
*Mat medtages själv, lite utav knyt alltså.
*Sen tänkte vi att det skulle vara maskerad eller ett tema, eftersom vi inte kommer på något bra så får ni gärna komma med förslag. De förslag vi har är röda mattan/Aftonklänning, designa din egen sopsäcks-outfit, färgtema etc. Rösta eller kom med förslag så vi alla har tid på sig att fixa fram utstyrseln.

Vi vill gärna att ni anmäler om ni kan komma till Agnes, Camilla eller Lina senast onsdag, gärna tidigare. :)

Dagen passar perfekt då DFF möter Skuttunge på bortaplan den 20:e och IF åker till Uppsala för att möta Fyris på dagen den 21:a.

/Poolpartyfixers

Helgens matcher

IFK Gävle-Tierps IF       4-1  Målskytt Malin Hägglund

Vi fick en relativt bra start där vi hade ganska mycket boll när IFK gjorde mål, det kändes alldeles för enkelt men samtidigt lite orättvist. Vi fortsatte dock att kriga halvleken ut och resultatet stod sig.
Efter paus var vi det hetaste laget enligt mig (om jag minns rätt) och det gav valuta genom att Malin satte dit kängan och satte 1-1 i 50:e matchminuten.
Glädjen varade dock inte länge då IFK fick göra 2 st enkla mål inom loppet av 5 min. Här tröttnade vi och i den 70:e min ökade IFK på till 4-1 och matchen kändes död..


Ullfors IK-Tierps DFF     4-8 Målskyttar Fia Jansson 3, Sarah Persson 2, Sandra Johansson, Emma sjöberg, Ida Pettersson

Vad ska man skriva om en match där man vinner med 8-4? Vi spelade en bra fotboll men jag tycker inte Ullfors var ofarliga, de slog upp bollar på sina forward som inte kom igenom alltför ofta men de var inte heller ofarliga som sagt. Första halvlek startar trevande och vi spelar stundtals mycket bra blandat med småmissar som att slå felpass eller dålig bollmottagning, vi går ändå in med en 2målsledning i halvtid.
Andra startar vi bra, vi spelar runt fint och försöker stoppa deras långbollar tidigare i banan vilket ger resultat och vi kan komma högre upp med hela laget. När 7 min återstår av matchen och vi har en 1-8 ledning tappar vi all fokus och spelar under all kritik en period då Ullfors får lov att jämna ut siffrorna till 4-8. Men vi vann stort så det är ju helt ok ändå!

Nu tillbaka till arbetssysslorna, ikväll blir det träning. Rolig sådan!

/#12

RSS 2.0