REMEMBER!!

Kom ihåg att vi har tänkt o ha lagfest på lördag efter IF matchen! Så se till o inte boka in nåt annat..
O supergrattis till IF som tog hem dom 3 poängen i lördags! Synd att jag inte hann kolla..
GODNATT! /Camilla

Tierps IF 2 - 0 Valbo FF

Och igår så kom den så efterlängtade första trepoängaren!
Taggad till tusen med skön musik svarar jag när telefonen ringer ca 40 min innan samlingen. Som jag svor när samtalet avslutades! Vädergudarna hade belagt vår gräsmatta på vallen med vatten och liknade en pool på vissa ställen. Matchen var inställd. Fick sedan ett samtal lite senare där det sägs att matchen skall spelas ändå, men 1h senare med förhoppning om att vattnet skulle hinna sjunka undan. Nej vad tusan.. nu bli det här en hel rapport med bara massa ordbajs. Okej. Först blev matchen inställd, sedan inte och matchen blev förskjuten med 1 h. 

Taggade stegade vi ut på vallens gräsmatta och började värma upp. Vi konstaterade att vi fick tänka på vattenpussarna och inte passa igenom dessa. När väl pipan ljuder för matchstart är det vi rödklädda som startar bäst. Vi har ett högre tempo och spelar runt bollen bra inom laget stundtals. Efter 11 minuter får jag en djupledsboll som jag hinner på men inte lyckas göra något med förutom att fixa en hörna. För dagen skulle jag ta hörnorna, och tack och lov fick vi bara en. Jag har en tendens att bli nervös av att lägga hörnor så jag tänkte att jag siktar på Sanna så kan det inte bli fel. Mycket riktigt, hon är kung i luftrummet och hon satte dit pannan så vi tog ledningen med 1-0.
Vad hände sedan? Jag minns inte... men jag tror vi fortsätter att spela bra ett tag till. Vi får några anfall, dock inte enda fram till mål. När det återstår ca 15 min av första halvleken slutar vi spela och springa och Valbo kommer alltmer in i matchen. Vi går av planen med en 1-0 ledning i halvtid.

I paus snackade vi om att gå in och köra stenhårt i minst 45min till för att få hem hela staketet. Men vi gjorde precis tvärtom. Vi startar andra halvlek under all kritik. Valbo kör på och slår långboll efter långboll och får farliga lägen mest hela tiden känns det som. Emelie och backlinjen lyckas ändå hålla Valbos kvittering bortom sikte. Under Valbos överläge får så Emma en djupledsboll som deras målvakt rusar ut på, när det precis ser ut som målvakten skall ta bollen får Emma dit en tå på den så bollen studsar ut och jag kan lägga in den över deras målvakt. 2-0 i den 65:e minuten alltså. Det kändes fruktansvärt skönt just då att vi kunde öka på ledningen. Rättvist eller ej. Men om jag får säga mitt så tycker jag att vi spelade den bästa fotbollen när vi väl gjorde det. Vi försökte passa runt och slog inte bara långbollar. I slutskedet av matchen fick Agnes en varning. Hon fick se det gula kortet eftersom domaren ansåg att hon segade med bollen vid ett inkasst. Jaja, hur som helst så vann vi och fick ta hem första trepoängaren!

Får jag ge extraplus? Isf vill jag berömma Ida A. Vilken klippa, hon tog nästan allting där bak! /#12

Såhär stod det i UNT idag, 30 maj

Tierps första seger

FOTBOLL. Tierp säkrade äntligen säsongens första seger när Valbo besegrades med 2-0.

Glädjen var stor efter att Tierp säkrat säsongens första seger i en kampfylld tillställning...

Läs mer här.


Inställd match

Kan det bli mer tråkigt. Och att få veta 45min innan samling.. så man inte kunde se dffs match heller!! Åh vad trist! Ska man behöva sitta och plugga hela dagen nu istället alltså. Det är så man vill gråta, jag vill spela boll idag ju! Var grymt sugen på att vinna..

Trist trist trist... /Lina


 


Nej, jag skojade bara! Matchstart kl 16:)

 


GRATTIS FRIDA MELIN!!

Hipp hipp hurra på din födelsedag!!
Vi alla önskar dig en toppendag!
(Googlade på "sexigaste svenskorna i Thailand" och hitta den här!)


VI ÄLSKAR DIG, DU VET! :) Puss

Ingen träning ikväll..

..för mig och fler därtill. Det var inte många själar i träningskläder på vallen ikväll, många som är sjuka just nu. Men all credit till de tappra krigare som befann sig. Såg ut att vara en riktigt rolig men jobbig träning! Hoppas ni äter bra efter träningen nu, jag ska äta fast jag inte tränat!

Har egentligen inget vettigt att skriva, vill bara skänka en tanke till alla mina lagkamrater! Vi ses imorgon, om jag är kry. Nu ska det tentapluggas!

Tjingeling/#12


Straffräddning

Tänkte att jag skulle visa en läcker och kanske till och med avgörande räddning som Emelie stod för idag! Någon supporter i hemmalaget hade filmat den tveksamma straffen vi fick emot oss, så titta och njut!




Skratta eller gråta?

Här kan ni läsa om matchen i en tidning från västerås. Ska man skratta eller gråta när Gideonsbergs tränare säger att vi är Sveriges sämsta division 2 lag? Mahaha.... det svider nog för "seriens bästa lag" att behöva tappa poäng mot "sveriges sämsta div2 lag"!

Nej nu blev det plötsligt ännu roligare att vi fick med oss en pinne hem idag. Den här karamellen ska jag suga länge på... iaf tills träningen imorgon då vi ska köra på ännu en träningsvecka!

Ciao! / #12

Idol 2011, eller?



Gideonsbergs IF 3 - 3 Tierps IF

Som vi skrev innan så var det bra uppladdning på bussen. Vi lovade varandra att vi skulle vara etta och tvåa på bollarna och det var vi också för det mesta. Som vi visste innan skulle Gideonsberg sätta upp ett jäkla tempo från start så vi var tvungna att vara på tå från början.

Gideonsberg tog tag i taktpinnen direkt från start med mycket rörelse i hela laget. Vi hade svårt att hänga med och vi tappade positionerna. Men dock är det vi som tar ledning i tionde minut genom Mia Lundh. Ella och Sanna spelade sig bra fram till mål där Sanna droppar bollen snett bakåt till Mia som löper sig fri och lägger bollen säkert i mål. Efter målet slappnar vi av en sekund vilket vi genast får sota för. 1-1 är ett faktum och några minuter senare har även hemmalaget gjort två mål till och leder med 3-1. Efter deras snabba mål förbättrade vi skärpan och alla insåg att vi kunde ta ikapp det här. Agnes och Lina kommer in på topp och nu känns det som att vi får igång spelet. Vi får en frispark några meter inpå deras planhalva som Tilda tar hand om. Med bra rörelse som ställer målvakt och försvar i hemmalaget kan tildá placera in bollen i bortre burgavel. 3-2 står sig till paus och vi går av planen med en bra känsla.

I omklädningsrummet får vi direktiv om att ligga bättre i positionerna och störa deras uppspel. 45 minuter kvar och nu skulle vi gå in och kämpa för varandra och ta hem poäng.

Andra halvlek startar och vi har nu motvind. Gideonsberg försöker slå långbollar på deras snabba och duktiga forwards som backlinjen och Emelie i mål lyckas avstyra. Det märks att hemmalaget blir frustrerade när de inte lyckas framåt. Vi lyckades med det vi sagt i halvlek och det ger resultat. Gideonsberg har mestadels boll men det känns inte direkt farligt för när vi får tag på bollen så förvaltar vi den på bästa sätt och får en hel del farligheter. I den 75:e minuten får Gideonsberg en tveksam straff (domaren vägrar förklara varför, "vi hade ju inget med det att göra") som Emelie läser av bra och gör en snygg räddning. 4-2 hade känts orättvist och tungt. Istället kunde vi kvittera till 3-3med 20 minuter kvar. Vi får en hörna som Sanna är sist på efter lite trassel framför mål. Genom kvittering blir vi grymt taggade och känner att till och med kan vinna. Vi fortsätter skapa chanser genom stark press. Lina har två bra chanser i slutet som är nära på att sitta i nät med lite tur. Hemmalaget får många hörnor i slutminutrarna men vi bevisar ännu en gång att vi är starka på hörnor och kan avstyra dessa. 3-3 står sig matchen ut och det känns som en liten seger. Dock hade vi kunnat vunnit!

Sjukt skönt med första poängen. Nu kan det bara bli bättre för nu är vi på gång!

Dff spelar just nu match mot Upsala IF och vi hejar på de härifrån bussen. Hela staketet med hem nu tjejer!

Ha en bra kväll :)

/ Lina och Frida

Vet inte om sång är något för fotbollsspelare...

Vi är nu påväg till Västerås för ett möte med Gideonsberg, serieledarna. Lär bli en tuff match men vi vet vad vi kan och det ska vi visa idag!

Stor buss idag vilket innebär att vi har mycket tid tillsammans, wonderfuuuul :). För att utnyttja tiden på bästa sätt har vi nu haft sånguppträdande för varandra. Vi vart indelade i grupper och skulle komma på en låt utifrån ett tema som varje grupp fick. Kan väl säga som så att vi bör hålla oss till fotbollsspelandet för någon ny idol finns inte att hämta från vår trupp, haha.. Men inspelat är det så en video kommer upp på bloggen ikväll!

Nog om det. Nu är det dags för lite käk och sen tokladda inför match. Idag ska vi bannemig ha med oss poäng hem!

En liten hälsning till DFF från oss alla på bussen: Lycka till idag, spela med hjärtat. Ta hem tre pinnar till köpingen, vi hejjar på er :) Puss på er brudar


Och till er andra som läser, kom in på bloggen efter matchen så kanske ni får läsa ett referat från matchen!


/ Frida



Vi spelar med hjärtat!

JAG LEVER! Om ni undrar alltså.. Och jag har LILA kryckor! Coolt..
Imorgon tjejer ska ni spela med hjärtat. Inte för ERT namn utan för klubbens namn. Jag vet att det kommer gå bra imorgon, bara vi ger oss fan på det! Lycka till imorgon tjejer + Ola the coach! Jag hejar på er från soffan eller fika bordet.

// #22

What´s cooking, good looking? :)

Sitter och skriver med Camillla på Facebook, man taggar på olika sätt till match och vi börjar en dag tidigare genom att titta på släkten är värre och extrem överlevnad. Jag sitter och tänker på att ungefär så här hardcore ska vi vara mot våra motståndare och Camilla tänker nog på hur ví ska psyka våra motståndare med att säga, assshooole.

Tagga brudar!





Kiss kiss, Ida C som är på g

Killbesök..

Onsdag och tredje träningen för veckan.. Dagens träning bestod av lite passningsövningar, uppspel och i slutet lite match. Bra upplägg och bra fart träningen igenom :)

Idag hade vi dessutom killbesök ;) 3 killar från herrlaget fick äran att träna med oss och vilken fart de blev! Tanken är väl att de ska träna med oss varje onsdag och jag lär säga att det är ett väldigt bra initiativ :). Stor skillnad på herr och damfotboll och de fick vi ju erfara ett X antal gånger idag, men vi lär oss!

Ser redan framemot morgondagens träning då Tove lovat fika från ett bageri, mums! frågan är ju bara hur jag och Agnes ska kunna toppa de? Men vi har våra planer, så brudar förbered er på en fet överraskning när vi har våran "kakvecka". Tycker att det här med kakvecka var ett väldigt bra påhitt vem de nu var som kom på de? Även Pirrekött gillar det här med kakor, ja faktiskt så mycket att hon utryckligen sa: vilket jävla lyx vi lever i.

Yes, vi i Tierps dam satsar på beach 2010.. vad satsar ni på? (skämtosido)


Hej så länge!

/ # 5


Referat, 16/5

Det är ingen som vill skriva om matchen i söndags. Ingen av tränarna på hemsidan eller någon i laget här på bloggen så jag lär väl offra några dyrbara minuter av min pluggtid. Jag kommer inte ihåg så mycket.

Startelvan: Hanna - Maja, Camilla, Malin A, Jojo - Frida S, Carro, Lina C - Lina E, Sarah, Sandra Avb: Ida C, Lisa H, Rebecka

Innan matchen var vi taggade till 1000, skuttunge var innan söndagens möte obesegrade och vi visste att det skulle bli ett hårt jobb om vi skulle ta hem hela staketet.
Jag tycker att vi började bättre än motståndarna men vi spelade inte fullt så bra som vi kan, och skuttunge får några onödigt farliga lägen att ta ledningen men det gick inte hela vägen. Då. Efter 15 (?) min tar iallafall gästerna ledningen med 0-1 och det känns hopplöst eftersom det inte alls var rättvist eller speglade matchbilden. Jag tror att det blev tungt för de flesta i laget och det satt sig i huvudet, men trots ett mål i baken lade vi inte ned oss utan började kriga ännu mer för visste att vi kunde vinna. Reduceringen 1-1 kom i ett mönsteranfall där vi vänder från backlinjen och spelar oss upp till målgörare. Jag får en hög passning (minns ej från vem) i höjd med deras backlinje som jag skarvar till Sandra som driver ned mot kortlinjen och in mot mål där hon sedan friställer Sarah som säkert lägger in bollen i öppet mål. Vi fortsätter att tugga på och spelet går fram och tillbaka, skuttunge var inte helt ofarliga. Vi får några hörnor och Carro tog vara på en av sina som hon slog direkt in i mål och vi tog ledningen med 2-1 innan pausvila.
Andra halvlek kommer Ida C in istället för Lina C, Ida gick upp som ytterforward och jag gick ned på mittfältet. Vi tar tag i andra halvlek direkt vid start och för spelet. Carro fick tyvärr inte vara med någon längre stund innan hon fick fara till sjukhuset för att sy pannan efter en luftduell. Lisa H kommer in på Carros position och gör inga misstag. Trots tumultet så tuggar vi på och äger bollen mest hela tiden tycker jag att det känns som. Med ungefär 10 min kvar av matchen kommer Rebecka in på topp och springer och jobbar bra. Vi har matchen under kontroll i andra halvlek och gör två mål till, Sarah gör sitt andra för dagen och jag fick peta in en boll i nätmaskorna.

Finns det något att anmärka så är ni välkomna att ändra/tillägga något, jag minns inte så mycket mer än såhär:)






De två träningar som varit i veckan har varit roliga, alltid roligt att komma ned till träningen när det är mycket folk! Ikväll kommer inte jag då jag känner av halsen, hört att det är fler som har halsont i laget så om ni är sjuka bör ni stanna hemma och krya på er så vi inte smittar varandra! Men ni som ska träna får köra på, hoppas det blir lika roligt som det brukar vara!:)

See ya! /Lina



Heja Ida!

Idag har Ida M Legat på operationsbordet och lagat sitt knä. Hoppas det gick bra Ida och att du mår bra! Nästa år är du tillbaka på planen igen! Kämpa på:)


Tierps DFF 4 - 1 Skuttunge

Har 126 bilder från matchen men lägger troligen inte ut en enda... kameran fokuserade mestadels på mig (av någon konstig anledning)... och sen har jag roliga bilder på några.. men jag skulle nog få skällningen om jag lade ut dessa bilder;)

Härlig seger.. någon annan, typ Camilla, får skriva referat för det suger jag på!
Puss på er tjejer!


/#12

TAGGA!!

Nu är de dags o tänka på refrängen o tagga till som fan tills imorgon!! Vi ska hämta hem 3 nya poäng på hemmaplan!! Kom igen nu DFF!!
Här kan man se att Lina är fett taggad!


Vill bara påminna om lagfesten den 5 juni, det kommer bli helt sjukt kul, så se till o be there!!
Jag hoppas ALLA kan komma!

Orättvis förlust!

Vi är inte värda att åka på en förlust idag, vi är inte värda att förlora med 3-1.. Det speglar inte matchen för fem öre.

Allt kändes så jäkla bra. Strålande solsken när man kom upp på vallen och 14 glada, spelsugna tjejer! Uppvärmningen var precis som en uppvärmning ska vara. Tjo och tjim i början för att sedan slå på on-knappen och släppa handväskorna och tagga till. Alla såg ruskigt laddade ut och jag hade en bra känsla med mig.

Vi startar också matchen på ett strålande vis. Vi får en frispark precis utanför straffområdet efter bara några minuter och Hägglund gör inga misstag utan sätter bollen hårt i det högra hörnet (det här hade vi pratat om innan i ringen att fick vi en frispark så var det inget snack om att den skulle sitta, och det gjorde den ;) ).
1-0 till de röda och vi fortsatte skapa chanser och göra det svårt för motståndarna. Känns äntligen som att vi får igång vårt spel precis som det varit förut med varierat kort och långt passningsspel. Därför känns deras 1-1 ruskigt orättvist. Dom får en frispark i liknande läge som oss fast lite längre ut. Emelie dirigerar muren men det blir tyvärr lite missförstånd och deras frisparkläggare gör inga misstag utan sätter bollen i nät i luckan de får.
Resten av halvleken tycker jag att vi spelar ut dom med vår fantasi och fina passningsspel. De bollar som Emelie får ta hand om är långbollar som skickas upp från deras backlinje. Det märks också att våra fysträningar har gett resultatet för det blir mycket gnäll och efterslängar från deras sida när de inte hänger med.

Vi går in i halvtid med en bra känsla. Spelet som vi letat efter börjar sitta mer och mer. Vi säger i halvtid att vi ska fortsätta nöta på med spelet och hitta ytorna på kanterna. Andra halvlek fortsätter som första slutade med ett bollövertag för oss. Vi blir tyvärr ofokuserade stundtals och missar alldeles för många passningar vilket leder till att vi får jaga boll mestadels i slutet. De två övriga målen är bjudningar från oss som letar sig över Emelie och in i mål.

Den här matchen tycker jag vi tar med oss spelmässigt. Vi är ett spelande lag och det bevisar vi  idag! Vi bjöd publiken på bra spel stundtals och kan vi bara hålla fokusen i 90 minuter så kommer poängen komma, garanterat :) Hela laget förtjänar beröm i den här matchen men lär ändå nämna Amera Becirovic som inte spelat match på 2 hela månader pga skada. Den bosniska muren kommer in och dominerar och jag blir lika imponerad varje gång. Skönt att ha dig tillbaka tjejen! :)

En förlust som inte skulle ha varit förlust. Och bättre blir det ju inte när man hör fyrisspelare som tycker att dom inte förtjänade att vinna. Men man lär ha en viss tur i fotboll och den har inte vi med oss förtillfället! Men det kommer.. de kommer, jag lovar! :)

Startelvan i dagens match: 
Emelie

Amera  Frida L
Frida M                         Agnes
Sofie
Mia          Sanna

Tove                            Mickan
Hägglund


På sidan: Malin A, Emma & Lina




"Bosniska muren
"

Tack och bock! Vi ses uppe på vallen imorgon när Dff möter Skuttunge 17.00. Ha en bra kväll :)

/ # 5

DFF:s nya shorts


Storlek S har inte kommit än men det kommer bara 4 st såna. Pax för ett par ;)
Strumporna har vi redan invigt och dom passade perfekt!

Vad säger ni tjejer, hot or not? =D

/Sandra Johansson

Underbart väder!

Vilket underbart vädert vi har! Är jättetaggad på att gå ner till Vallen o se brudarna kamma hem matchen o dom där 3 poängen! Vore helt awesome! O jag vet att dom kan... Jag hoppas dom vet att dom kan också! :) Jag hoppas dom vet att dom är bäst!
Vi syns där! Kör hårt o lycka till nu brudar!!
/CJ

ESK-TDFF 4-0 (3-0)

Jaa.. 4-jävla0...
Startelvan från vänster:
Hanna
Maja-Jossan-Camilla-Jojo
Tove-Frida S-Carro
Sandra J-Ida C-Ida P
Avb: Lina C, Agnes, Sarah, Lisa Heartwig

Det är synd att de är ganska stora siffror (igen), som inte speglar matchbilden.
Vi hade ju taktiken att Tove skulle punkta deras nr 18. Matchen börjar o vi inser att hon inte alls spelar på mitten som vi tänkt, hon spelar på topp.
Så Jossan fick snabbt ta över de. O de gjorde hon mycket bra hela första halvlek!
Dom gör alla dom 3 första målen på hårda fina distansskott, som landar fint precis mellan ribban o Hanna. Dom kom ganska tätt inpå varandra med (i 6:e, 19:e o 23:e minuten ungefär) , nästan som i Östervåla matchen. Nr 18 lyckas vi (läs Jossan) hålla borta bra, jag har ju minne som en guldfisk, men tror inte hon fick näta idag.
Sarah o Lisa byttes in efter kanske 25-30 min som target resp. hö forward.
Missarna vi gör i nästan hela första halvlek är att vi ligger för långt ifrån våra spelare. Dom körde sina långbollar på deras supersnabba forwards om o om igen. Svårt o få till det o falla för oss mittbackar.. Vi hade också våra lägen, men avsluten blir lite för bleka.  Så det vet vi nu tjejer -avslut lär vi träna på! :) Jag tror alla håller med..
_______________________________________________________________________________________________
I pausen så hänger vi inte läpp, vi försöker se problemen o lösa dom! I andra går vi in med bra inställning o kämpar på.
_______________________________________________________________________________________________
Lina C går in på mittfältet till andra istället för Tove som flyttar upp till höger forward o Agnes spelar target, Sandra fortsätter på vänstern.
Vi startar helt ok, men efter 7 min kommer 4-0 målet.
Jossan får en spark på benet o måste gå av, Lisa kommer in som mittback o gör ett mycket bra jobb där!
Vi gör även andra byten.. Men kommer inte ihåg exakt, vilka, var, när, hur. :)
Vi kämpar på hela matchen igenom. Har mycket fina lösningar då vi är trängda, vi kan spela oss fram ända från backlinjen via mittfältet till våra forwards flera gånger.. Vi kommer in framför mål några gånger o det blir riktigt farligt framför deras mål, men bollen vill inte hela vägen in.....



Så vad säger jag om matchen?
Jo, jag tycker att vi snackar på bra, vi hjälper varandra mer den här matchen ur trånga situationer, det var mycket Maja o Jojo som fick bra hjälp av mittfältet ute på deras kanter, de var liksom en kort pass-tillbaka o så långboll på de. Enkelt ska de vara!
Jag tycker tvillingarna Car gör mycket pigga inhopp i andra, dom rör sig bra o visar sig bra! Agnes jobbar på bra trots att hon var lite krasslig. Hanna gör en del frilägesräddningar o hon börjar sakta men säkert ta ton där bak! Så tills nästa match hoppas jag hon pratar lika bra som i slutet av matchen idag!
Alltså jag tycker alla är bra (ovanligt?? höhö) o duktiga, alla kämpar o sliter. Men de som är så tungt är att de inte räcker till i en sån här match. Vi spelar ut dom flera gånger i andra halvlek, bollinnehavet kändes som typ 30-70%..??
Vi alla känner nog att de här ska Skuttunge få sota för på söndag, vi ska näta vi med! Så de är bara o bryta ihop o komma igen :)
______________________________________________________________________________________________
Vi stannade på Max i Uppsala på vägen hem. En MYCKET trevlig o god måltid var de för oss alla. Jag tror Maja eller Jojos mat var billigast o Lina Cars dyrast ;) Haha... Gäller o passa på liksom! Vi andra var duktiga o smaka på Linas ostpinnar med :)
Mycket skratt o skoj hade vi o vi var ett lag igen tror jag, så dom flesta hann nog bryta ihop o komma igen mellan Enköping o Uppsala, de är så de ska vara!
Jag kom hem strax innan midnatt o nu är klockan 01.15 typ. Så jag ska sova. Mycket text blev de. Nu får ni kommentera vad ni tycker! Puss o gonatt!
/Camilla
Ps. Hatar att de inte syns attjag gör enter.................................... ds.

Malin Hägglund 20 år


Ja, må hon leva,
Ja, må hon leva,
Ja, må hon leva uti hundrade år,
Javisst ska hon leva,
Javisst ska hon leva,
Javisst ska hon leva uti hundrade år!
Grattis :)

För övrigt så gjorde vi en bra match idag trots att vi torskade. Någon annan som är mer hajj på att skriva matchreferat får göra det, typ du, Camilla ;)

/Sandra Johansson

Ola Melin! Mannen, myten, legenden.



Här är våran tränare ute på ett tränings-pass efter kvällens träning!! Att springa och leta bollar bakom mål räckte tydligen inte idag?
// #19


Lagfest?

5 juni skulle passa fint, eller???!!! ;)

Wohoooo!

Igår blev det första vinsten i div 4 för DFF.. så underbart! 2-1. Personligen tyckte jag att vi kunde satt bollen i nät lite tidigare.. hjärtat for upp i halsengropen ett antal ggr innan Jojo "dunderdojjan" stänkte in bollen bakom en chanslös ullfors-målvakt i slutminuterna.
Första halvlek var inte särskilt spännande, det hände inte mycket. Ullfors kom igenom vårat försvar med några långbollar på deras snabba forwards och de grönklädda gjorde ett mål. Fast jag såg inte målet så vet inte riktigt hur det gick till. I andra tyckte jag att vi såg hungrigare ut och vi spelade i stort sett hela andra halvlek på ullfors planhalva.Vi flyttar upp laget och spelar med trebackslinje. Agnes fick spräcka nollan och här sviker minnet, fast jag tror att hon sprang ifrån och rullade in bollen säkert i mål.. rätta mig om jag har fel. I alla fall 1-1 var ett faktum och med fortsatt tryck på motståndarnas planhalva så kommer då Jojo och gör 2-1. En skön vinst!

Kvällens träning var riktigt rolig! Hoppas det blir minst lika roligt imorgon!

Seee ya!

/Lina

TDFF-UIK

Det är årets första derby som väntar oss kl 17 idag. DERBY!!!! Liksom de är som dagen med ett stort D, D som i DERBY!





Båda lagen kommer att vara grymt taggade! Alla vet att derbyn kan nästan sluta hursomhelst, oavsett om man spelar i samma division eller inte...
--------------------------
Så nu mina vänner, både på planen o på sidan, TAGGA TILL!!! För ikväll så är det vi som ska ha dom där 3 poängen, det är vi som ska hurra, det är vi som spelat fotboll på planen HELA matchen o gett järnet i varje närkamp, varje bollmottagning, varje avslut, varje allting...!
Det är 110% som gäller, det vet vi!
Vi måste tro på oss själva, våga misslyckas för att lyckas.
Vi måste våga spela runt bollen o lita på varandra.
För vi är inte 11 röda spelare på plan, vi är 1 lag!
Puss på er tills vidare.
/C to the J

17.00 Vegavallen, be there!

Igår spelade jag en match och beskådade två stycken matcher. Min summering dagen efter blir något i stil med;

1)   Jag hatar att förlora, jag tänker inte lägga ned någon mer energi på sånt jag inte kan göra något åt. Jag ska gå till mig själv och bara fokusera på vad jag kan göra för att styra laget åt rätt håll.

2)   Strömsberg vann! Väldigt roligt att se killar man känner vara så duktiga. Jag blir imponerad av Simon som varit bortrest, kommer hem och tränar 1v och bara springer och jobbar och är lika duktig som vanligt. Jag vill också kunna springa hur mycket som helst. Men än en gång måste jag säga något om Kabba! Kung i backlinjen. Kabba kom till våran träning i veckan och lär oss spela fotboll!!!!!!!!!!

3)   SÅ JÄVA SKÖN.....T! Barca gjorde det dom skulle, kanske släppte lite onödigt på slutet kan man tycka, men vad gör väl det nu i efterhand! Jag vill spela som barca gör, bollen går som på en tråd mellan spelarna. Speciellt vid trängda lägen då de spelar korta passningar i flera olika trianglar mellan sig. Grymma killar.


Ikväll blir det hemmapremiär förr DFF som tar emot Ullfors, missa inte det! 17.00 på vallen!

/Lina

GUSK - Tierps IF






Fotograf: Farsan Baloo (Markus Mäki)

/Sandra Johansson

Practice some freebaze

Igår fick vi som sagt ledigt från träning. De flesta i laget tog då tillfället i akt att åka och heja på Strömsberg i deras första hemmamatch. Blev en sur förlust, men det är bara att ta nya tag. :) Och.. Lisa och lina, kan nog tala för alla när jag säger att vi fått en ny idol. Kabba Langley, kung!

Och idag.. äntligen, är det dags för träning. Känns som evigheter sen även fast vi tränade i tisdags. Man blir som lite bortskämd när man tränar måndagar-torsdagar. Men idag är det dags och dagens träning tror jag ska se ut som förra torsdagen, alltså såhär:





Torsdag, vilket innebär sista träning innan match. Har en känsla av att det kommer vara grymt taggat! Så vi ses på vallen 18.30 ikväll med en bra inställning och mycket freebazing ;)

 

Majlis och dirty får stå för dagens bild, bara för att dom är så söta och glada!

 

/ # 5


Surt sa räven

Strömsberg förlorade, kanske pga domarsluten? Nåväl... det låter vi vara osagt men vi har en ny idol iaf. En idol på hemorten så att säga. Kabba Langely! Vilken karl! Vi räknade misstag, han gjorde tre misstag på hela matchen... TRE?! Galet bra. Han missade en enda nickduell av alla nickdueller han deltog i... oj oj. Vilken karl!;)

/Lina & Lisa



videoklipp från division fyra

Letade igenom datan lite igår i jakt på gamla fotbollsbilder men jag hittade även gamla klipp från division fyra. 100 års-jubileum och serieseger med över 100 mål gjorda, skapligt! :)

 

Så, titta och njut!

 

 


/
Frida

teknik/bollträning



Lite bilder från dagens uppvärmning. Frida och jag fixade till en "flagcounter" idag som ni kan se här i vänsterspalten. Närmare 100 unika besökare har kikat in här idag, rätt coolt.

/Sandra

Tips från coachen (Sandra)..

Bilderna blir större när ni klickar på dom den här gången.. det finns några härliga "serier" också.. T.ex spelet mellan Sanna-Malin-Carro och inspel. Titta när Agnes faller osv. Kika på!

/Lina

Några ord från Kapten

Hej alla underbara

Vart tog det fina sommarvädret vägen? Vaknade i morse och det snöade stora men ack så fina snöflingor. Jag som lämnade persiennerna uppe under natten för att få vakna av att solen sken in i mitt sovrum. Fel fel fel! Men på tv sa de att det skulle bli varmare under dagen och sol mot kvällen. Nu är det under dagen och det har blivit så pass varmt att det börjat att regna! Om man ändå fick vara hemma i Tierp, för där lyser solen Alltid!

Nog med skitsnack!

Har funderat och funderat över allt som händer i Tierps damlag just nu. Och hör och häpna! Jag har svaret tjejer! Jag vet hur vi ska ta oss ur denna svacka! Anna Skipper gav mig ett tips om att vi alla skulle dricka en drink som innehåller: krossade nötter, algslem, kokosmjölk, torkad rå gädda, sojadränkt Zuccini, borlottibönor, sesamolja, sambal oelek, koriander (bra för styrkan tydligen), speciell fiskrom från Sik, mosade fiskbullar(ger mer aggressivitet de första 15min) och sist, men inte minst, det vatten som blir när gammal ost ruttnat rejält.
Den här drinken skulle tydligen drickas före varje träningspass för att vi skulle få i oss den styrka, snabbhet, smarthet och kreativitet som behövs under en fotbollsmatch i division 2 klass.

Jag vet inte vad ni tycker men jag tyckte att det lät onödigt och dessutom väldigt äckligt! Så jag sa att hon kunde stoppa upp det där receptet någonstans....

Jag har nämligen kommit fram i mina funderingar att vi har allt det där redan! Vi har styrkan (kolla på Malin Almesjö och Camilla exempelvis, hårda som stenar), vi har kämparglöd (Kolla in Emelies nästan skrämmande ögon inför match och träning), vi har smartheten (Agnes sluga äventyr kan lura vem som helst), vi har viljan att lyckas (Frida Melin står tydligt för den), vi har skickligheten (Jag menar vem har inte sett Jojos suveräna mål?), vi har tryggheten (Frida Lindström tar de spelare som vi andra inte klarar av att stoppa), vi har ivrigheten (Kolla bara på Emmas korta snabba steg som aldrig lämnar en motståndare ifred), vi har lojalitet(Hanna som alltid finns när vi behöver henne), vi har en bra förebilder (Carro och Hägglund som alltid visar oss den väg vi bör vandra), vi har lyckan (Maja som aldrig lämnar ett öga torrt) och vi har finessen (Mickan vågar alltid göra det där lilla extra), vi har snabbheten (Tilda och Jossan som alltid springer snabbare än vinden), vi har aggresiviteten (Lina Edin, alltid där, viker sig aldrig), vi har framgångar (Lina Car som verkar bli bättre och bättre för varje träning, Lyckans ost!), vi har hjälpsamhet (Mia som underlättar för alla runt omkring henne), vi har precision (Sanna med mer kontroll än de flesta av våra motståndare), vi har ansvarstagande (Amera tar alltid sitt ansvar och ibland andras också), vi har ett lugn (Frida Sikberg och Sofia som står för ett lugnt och sansat beteende), vi har envishet (Sandra Johansson som skulle springa jorden runt för att få tag i bolljäveln), vi har uthållighet (Tove, tar hon aldrig slut?), vi har stabilitet (Ida Car, alltid jämn och bra nivå på hennes spel), vi har snacket (Ida Mohlén pratar så vi alltid vet var vi har henne), vi har tuffheten (Det ska göra och det gör ont att möta Sara). Dessutom har vi tvillingar och till och med trillingar i laget, det måste ju betyda att alla de här egenskaperna fördubblas. Eller?

Det enda som nu krävs är att vi tar fram allt det här. Alla måste ta sitt ansvar och vilja bli bättre som lag! Ingen klarar detta ensam! Varför kasta bort all den kvalité som vi har i vårat lag?

Nyckeln är positivttänkande! Varför fokusera på de som inte kan komma på träningen? Varför inte fokusera på de som kommer? "Vad kul att vi som är här kan komma!" "Vad bra att vi är friska och krya och kan göra det vi älskar att göra!". Vi kanske inte ska reta upp oss så mycket på vad vi inte klarar av, utan mer träna och fokusera oss på det vi kan klara av!? Jag menar, inte står David Beckham och tränar vänsterfoten när han har en högerfot som glöder som få? Hela vårt spel ska självklart stimuleras, men vad vi lär fokusera oss på är vad vi är duktiga på: Ha kul, spela fotboll, spela runt bollen på alla positioner, hjälpa varandra, peppa varandra och springa skiten ur våra motståndare och vinna matcher! DET är vad vi är bra på, och DET är vad vi ska syssla med brudar!

ur arbetarbladet


Artikeln kan du läsa --> HÄR.

/Sandra

brottningsmatch på b-plan...

En dag efter match och jag är redan taggad inför helgens match. Jag har som sagt inlett min straffvecka. Är man dålig en match så bör man köra skiten ur sig enligt min mening. Och vad passar då inte bättre än en träning som innehåller närkampsspel (brottning) och smålagsspel? Helt perfekt enligt min mening.

Så dagens träning innehöll jogg 2.5 km, närkampsövningar 2 mot 2 och smålagsspel! helt underbart :) .. Och vilken fart det var då! inställningen, agressiviteten.. ja allt fanns där. Det är till och med så att jag känner mig öm i armar och ena tutten sen närkampsövningarna. Blir lätt övertaggat när man möter syster och det delas ut både armbågar och slag.

Fanns inte ett enda spår av det vi visade upp på vallen igår! Så jag kan ju säga att till helgens match kommer man få se ett helt annat lag på planen. Jag vet iaf att jag är sjukt hungrig på 3 poäng, är inte ni? :)


ett gäng hungriga brudar

/ # 5

Tungt, riktigt tungt

Vi var dåliga idag, riktigt dåliga. Ingen kom upp till sin normala nivå kändes det som. Jag hade block och penna med mig för att kunna skriva upp sekvenser från matchen som jag sen skulle kunna göra ett referat från men vet inte om det behövdes idag.

Startelvan: Emelie - Jossan  Frida L  Uffe  Frida M -  Mia  Mickan  Sanna  - Emma  Hägglund  Tilda  Avb. Carro Frida S Agnes Molle

Som sagt jag antecknade och jag började skriva upp små misstag lite här och var men det visade sig vara lönlöst då dessa pågick i stort sett hela matchen. Det stod 0-3 i halvtid.

I halvtid gick Tilda och Emma ut och in kom Carro och Agnes. På sidan undrade man om tjejerna fick lite skäll och skulle komma ut som ett nytt lag och börja spela som vi vet att vi kan men jag vet inte jag. En nytändning till andra halvlek blev det inte iallafall. Förlust med 0-4.

Ord som jag skrev upp under matchen; Mottag, andra boll, rörelse utan boll, adress på boll.. ja listan kunde (tyvärr) göras lång idag. Men skam den som ger sig!

I veckan har vi fyra nya träningar som det bara är att nöta på och tagga till nästa match. Och imorgon är det seriepremiär för DFF!

/Lina



Over to number 19..

Samtalsämnet i familjen Theberg är fortfarande dagens match.. verkar inte som att någon kan släppa den. Förutom mamma och Mackemäki, som ringer till varandra varannan minut och pratar om morgondagens match (undra om det hjälper?). DFF har match imorgon, så bara att få igång sprirorna igen och så tycker jag att vi ska målspruta lite. Om hela laget springer tills vi stupar så kan jag garantera att vi får med oss en vinst i ryggsäcka!!! Helst ingen repris från idag.. eller?

Kanske dags att glömma dagens match och tagga om till en ny vecka..För nu jääääklar ska vi göra dethär till en bra vecka! Vinst måndag, vinst lördag, och vinst söndag skulle väl sitta fint? Tycker jag i alla fall.. men det betyder ju bra fart på träningarna i veckan också :)

/ Agnes.


Tierps IF - IFK Gävle




Det blev inte allt för schyssta bilder direkt. Det var kallt och kamerainställningarna var inte på min sida idag. Men det får duga.

Lina kommer nog att uppa bloggen ikväll med matchreferat och bilder som Tove knäppte.

/Sandra Johansson

Hemmapremiär

Imorgon är då dags att slå upp portarna på vegavallen, där IFK Gävle står för motståndet. Det kommer bli ett spännande möte. IFK har inte varit med i några cuper som vi varit med i så jag vet inte hur deras lag ser ut.. vet att de har hyffsade träningsmatcher bakom sig. Det här blir deras seriepremiär också då huge inte kunde spela första matchen. De är nog ganska hungriga men det är vi också! Spännande som sagt.

Jag ska stå på sidan och heja på och som alltid är man nyfiken över hur startelvan kommer se ut. Jag har klurat med både den ena och den andra om hur vi kommer ställa upp imorgon.. men jag har ingen aning så det kommer också bli spännande!

Igår var det valborg och jag hoppas att alla hade roligt, och ni som ska spela imorgon är i kördugligt skick vill säga;)

Jag lär börja plugga nu, ska iväg till Mia ikväll för att kika lite fotboll!


Såg precis att strömsberg förlorade sin andra match... tråkigt. På onsdag så kommer vi och hejar på!



/Lina

RSS 2.0