Sådärja, nu har vi något att se framemot till hösten.. För vi ska väl få konstgräsplan till lilla Tierp. Här kan ni läsa en artikel om detta!

Kanske att kommunen slår till och bygger något liknande som på denna bild, eller?

... nej skulle inte tro det. Men helt ärligt skiter jag i det just nu. Är bara glad att vi äntligen ska få en konstgräsplan för som vi har väntat!

/ # 5

Upsala Nya Tidning

Här kan ni läsa vad UNT skrivit om matchen.

Ding ding ding, 3 nya poäng!

Idag spelades som sagt sista matchen innan uppehåll och det var Roslagsbro som stod för dagens motstånd. Vi är ju som sagt inne i en förjävla trend (8 poäng på de senaste 4 matcherna innan denna talar ju sitt tydliga språk). Så Roslagsbro skulle inte få det enkelt, det var vi på det klara med. Hemmaplan dessutom och vi ville visa publiken att vi är på G nu.

Vi börjar också matchen strålande och spelar precis så som vi ska, ett till två tillslag och låter bollen gå runt i laget. Vi tillåter inte roslagsbro att servera bollar på deras forwards utan lyckas styra undan deras försök till uppspel. Det är vi som för spelet och vi har en rad farligheter innan det första målet kommer. Det är i den sjätte minuten som jag får en perfekt slagen passning av en mittfältare, tror det är Uffe. Jag lyckas sedan få in ett inlägg som Sanna möter med pannan. 1-0 är ett faktum och det känns faktiskt inte ett dugg jäkla orättvist. Vi fortsätter efter målet att spela väldigt stabilt. Vi kommer upp med hela laget i anfallen och spelar runt bollen på ett mycket bra sett. Agnes tar sig till exempel förbi på kanten och slår en passning snett inåt bakåt som vi borde vara därpå men bollen går genom hela deras försvar. Och på de chanser vi har i första halvek borde vi kanske fått in något mer mål men 1-0 står sig till halvtidsvila.

Inne i omklädningsrummet får vi beröm för den första halvleken som kanske är vår allra bästa halvlek denna säsong. Vi får direktiv om att fortsätta spela med det självförtroendet vi har så skulle fler mål sitta för det var ledarna helt säkra på. Men vad hände??

Jag tror vi stannade kvar i omklädningsrummet de första minutrarna av andra halvlek för där det var vi inte. I matchminut 49 skulle jag tro att det är så får en spelare i Roslagsbro chansen att slå in ett inlägg från deras högerkant in mot vårt straffområde. I det läget kollar jag för mycket boll och tänker inte på att man faktiskt har en markering att sköta där inne i straffområdet. Bollen går över mig till en fristående spelare som sätter bollen i mål. Roslagsbro har alltså kvitterat och det var inte slut där. En minut senare var det dags igen. Julia glidtacklar solklart bort bollen (i alla fall vad jag såg) men råkar få med sig spelaren också. Domaren dömer straff (tvek på den enligt mig) och Roslagsbro sätter den och har alltså tagit ledningen med 2-1 också.

Otroligt tungt för oss som kände att vi hade matchen precis där vi ville. Men den laginsatsen vi visar i slutet av matchen är helt fantastisk. Vi tuggar på och försöker ta oss in i matchen. Det blir ingen välspelad andra halvlek från vår sida men vi krigade och det lönade sig verkligen. Det skulle återigen visa sig att vi skulle avgöra på fasta situationer. Först får vi en hörna som Sanna får pannan på och vi hade alltså kvitterat till 2-2! (rykten säger att Sanna befann sig en meter högre än alla andra Roslagsbro-spelare i luften och jag är inte ett dugg förvånad över det). Nu är det vi som har övertaget igen och i den 82:e minuten får vi en frispark en bra bit från mål. Lina aka kungen på hörnor/frisparkar slår en perfekt boll in mot en rusande Ida som sparkar in bollen i mål. 3-2 till oss vilket också stod sig till slutsignalen.

Ett plus till alla efter denna match, vilken vändning!

11 poäng stannar vi på efter vårsäsongen. Och som vi har höjt oss de senaste 5 matcherna. Vi fick en tung start på säsongen med fyra raka förluster men vi visste att vi kunde sååååå mycket bättre och plockade fram det i slutet. Ding ding ding och nu ligger vi helt plötsligt över strecket. Nu får vi en välförtjänt vila och kommer tillbaka till hösten starkare än någonsin! :)

/ # 5

Matchdax

I helgen har vi de två sista matcherna inför sommaruppehållet. Är det inte konstigt egentligen att man har sommaruppehåll när det är en sommarsport vi utövar?

På lördag DFF hemma mot Morgongåva, söndag IF hemma mot Roslagsbro. Ska vi kicka ass eller vad?!
Jag är sjukt spelsugen och hoppas att jag håller för jag vill vinna sista matchen nu. Någon mer än jag som är taggade eller?

Jag har kikat på de flesta VM-matcher och känner flowet, vi kommer självklart försöka lira som de duktiga landslagslirarna. Dock ska vi göra mål på de heta chanser vi får och inte skjuta över.

Ungefär såhär såg det ut hemma hos Lisa idag när hon kom hem efter 1v i Grekland. Extas!

/#12

Bilder från söndags

Eftersom VM hade tråkiga matcher att visa i söndags em så for jag till bälinge för att se DFF slå trollen med 4-5.
Väl framme för att se den sista kvarten fick jag se att jag endast missat 5 min i andra då matchen, som Camilla skrev tidigare, var försenad pga oväder. Vilken tur! Fick se en härlig tillställning där vi spelade bra fotboll stundtals. Nåväl, ska inte skriva något längre inlägg utan jag ska bjuda på lite bilder jag tog. /Lina

Vinst = Ovanför strecket

Ännu en helg där våra två lag har match samma dag. Jag såg att Camilla håller på och skriver ett referat om DFFs match så jag skriver om IFs.

Vi hade en borta match till mötes i Gimo. Samlingen var tidigare än förr då vi hade ett snack i klubbrummet innan. Det snackades om att det var en viktig match för oss likväl som att det var en viktig match för Gimo. Det sades en hel del men som vanligt minns jag inte så jag hoppar direkt till matchen.

Emelie-Frida.M,Ida,Amera,Frida.L-Sofie,Amanda,Mia-Agnes,Sanna,Lina Avb:Mickan,Emma,Tilda

Första minutrarna av matchen kändes trevande. Bollen for fram och tillbaka men det tog inte lång tid innan vi fick grepp om matchen. Vi spelar runt bra och varierar kort- och långbollar.Tex fick Agnes en boll på kanten där hon driver förbi några spelare och inne i boxen har vi en fri Mia men bollen kom inte fram. I den 12 minuten får vi en hörna som Sanna snyggt nickar in. Vi fortsätter spela bra, dock är inte Gimo helt ofarliga. Ungefär i mitten på första har de en period med några farliga chanser där vi med bra målvakt och snälla stolpar+ribba lyckas hålla kvitteringen borta. Det var deras snabba forward, Ida Halvorsen, som vi pratat om som fick igång benen och sprang ifrån hela laget några ggr. Som tur var lyckades vi hålla nere på hennes farligheter och Gimo lyckades inte få bollen i mål under deras bättre period. Men efter halva första halvleken får vi tag på bollen och vi äger den nästintill hela tiden. Gimo kom över på vår planhalva ett fåtal ggr och när de gjorde det skötte backarna detta utmärkt. Trots vårat spelövertag lyckas vi inte sätta bollen i mål men i den 39 minuten fick vi en till hörna som Sanna är på tror jag(?). Men likt förra helgens mål hamnar bollen bakom bortre stolpen och Ida sätter dit foten och skjuter oss till en 2-0 ledning. Det målet känns underbart! Nu kunde vi spela lugnt in till halvtidsvila.

I andra halvlek startar vi inte alls som vi avslutade den första halvleken utan bjuder in Gimo i matchen. Vi ligger lågt med hela laget och Gimo pressar självklart på. I den 50 minuten får Gimo en frispark strax utanfölr straffområdet. Som vi befarade satte Anne dit den snyggt i krysset, men Emelie var inte långt ifrån att rädda den. Det känns som vi blir lite stingsliga och tappar fokus ett tag. Sen vet jag inte riktigt hur det kändes ute på plan, men bollen gick fram och tillbaka hela tiden. Det kanske inte kändes nervöst på planen men på sidan är det ju alltid nervöst!! Slutresultatet blev 1-2 till oss. Jag tycker att vi gjorde det onödigt spännande, vi hade kunnat avgjort matchen i första men samtidigt hade Gimo kunnat få in bollen de också. Så nu ska vi inte vara sånna utan vara riktigt nöjda med sköna TRE poäng!

Ännu mer nöjd är vi väl över en 6 poängs helg?!

Peace/#12

Gimo-TIF

3+3=6=me!

Jaaaa!! Grattis till oss alla som skrapa ihop hela staketet i både IF o DFF!! SUPERBRA!!! På bortaplaner o allt!
O om man kollar på resultaten så verkar de varit två stycken spännande matcher;
Gimo-TIF 1-2 (mål: Sanna o Ida)
Bälingetrollen eller nå sånt-TDFF 4-5
Hörde att IF verkligen hade gjort en grym första halvlek! Andra kan inte vart så mycket sämre eftersom dom kamma hem segern..
___________________________________________
Matchstarten blev lite försenad p.g.a åska o blixtar, törs nog säga att domaren var räddare än Tove. Han sprang in i sitt omklädningsrum o kom inte ut förrän de lugnat ner sig. De kom ett brak när vi stod o i "ringen", vi ställde upp. Så småningom Bälinge med o sist men inte minst kom domaren ut på planen med :)
______
Kommer inte ihåg allt så noga, som vanligt, men ska försöka få med de viktiga...
__________________
Startade helt ok. Bollen gick säkert ut längs långlinjen ett par gånger.. Vi gör även första målet denna match, det är Julia som kommer springandes på vänsterkanten, hon får en boll spelad som hon fint tar ner på marken o får kontroll på, löper mot mål o skjuter in den! Så jäkla snyggt mål. Den går stenhårt upp i nättaket via ribban! 0-1

Det tar inte lång stund innan Bälinge kvitterar. 1-1
Vi kämpar vidare o har övertaget om bollen o matchen, får ett par hörnor emot oss.
Sedan kommer Sandra loss på högerkanten o provar på ett skott uifrån, då hon ser att målvakten är långt ute.. Men den träffar klockrent i ribban o vi är inte riktigt framme på returen.
Vi testar på avslut flera gånger, dom satt inte. Men skitbra att vi vågar tjejer, de kom från flera olika spelare, t.o.m backarna kom upp o tog avslut!
Vi får en till(fler?) hörnor emot oss varav en vi sätter upp på Sandra, som kontrar snabbt. Deras spelare höll till på vår planhalva medans Sandra lurade på deras, hon sätter full fart mot mål från planhalvan, drar till ett till skott lite utifrån o sätter den fint i nätmaskorna bakom en långt utespelandes målvakt! Mycket elegant! Där hade vi 1-2!
Ida C kom in på vänsterkanten istället för Julia precis när vi gjorde 1-2 tror jag.
Det är sedan Bälinges tur att kvittera igen..... 2-2.
___________________________________________________

Pausvilan...
Vi känner att vi är bättre, vi VET att vi är bättre än dom! För en gångs skull är de för deras del som siffrorna inte speglar matchen..
Vi tycker att vi kommit långt ifrån varandra med lagdelarna, så de prövar vi o fixa till.
Vi gör några byten, Jessica går in istället för Carro på mitten, Carro går ner på vänsterbacken.

____________________________________________________
I andra går vi in med bra inställning. Vi kör igång igen o dom får problem direkt med hur dom ska markera oss (iaf vad jag hörde där uppe jag var..), dom tycker att vi är en "över" hela tiden där uppe. Skitbra, de funka!
Vi fick till de liksom. :)
Vi spelar runt igen med gott självförtroende. Sikis (tror jag de var) får boll på mitten, passar Ida C som tar med sig bollen en bit innan hon levererar mig bollen, jag kommer typ fri med målvakten, som än en gång är långt ute. Jag lyfter den över henne o vi har 2-3, övertag igen.
Vi spelar vidare med vårt spel o vi har fina lösningar mellan oss på plan. Vi spelar oss fram från våra försvarare till forwards några gånger, hem på mittfältet o sen vidare uppåt. Det tar inte så lång stund innan Tove kommer o dundrar in 2-4 målet, snyggt! Hon var som vanligt het hela matchen o utsågs även till matchens lirare!

Där tror jag att jag blir utbytt o in kommer Ida P som tar över Ida C:s plats som tar över för mig på  targetplatsen.
Vi kör på men dom lyckas reducera... 3-4.
Det kändes säkert sisådär, för det kändes som om dom var inte så bra på planen att dom skulle få kvittera o reducera hela tiden.. Men de kanske bara var min/vår känsla..
Pirrigt nu, de var ju ändå kanske 10-15 min kvar. Vi får hörna som Jessica med stor rutin slår in! 3-5
Det var mycket skönt o får en 2-måls ledning när de inte återstod så långt av matchen.
Sikis får byta o jag in på hennes defensiva mittplats.
Det tar inte lång stund efter det som dom får göra sitt 4-5 mål...
Med kanske 4-5 minuter kvar efter de så håller vi o dom tätt o matchen slutar som sagt så, 4-5 till TIERP!!! Woooho. Kändes grymt skönt att vi inte gjorde en UIF eller Sunnerstamatch igen!
__
Vet inte mer vad jag ska skriva. Hoppas jag fått med de viktiga o att de stämmer. Haha..
Vi syns imorgon, ni är UNDERBARA!! Allihopa, ledare med!
Puss o gonatt! Camilla

Inför Gimo-matchen

Här var det dött ... men inte längre! :)

Match imorgon och jag laddar järnet med vätska i form av vatten såklart! tok-viktig match imorgon och tre poäng det ska vi ha med oss hem från Gimo.

Nej nu ska jag fortsätta kolla på England-Usa och ladda inför morgondagen!

Ha en fortsatt bra kväll!

/ # 5

Någon som vill med till Gotland?

Lisa o jag vill åka till Gotland. Vi hade tänkt oss fre-sön 2-4 juli tror jag det blir. Ta ledigt den helgen om ni jobbar och följ med. Det är ingen fotboll så kom igen så kööör vi:) (jag hade tänkt mig en något lugnare föreställning än helgen som var..)

mer videoklipp..

Eftersom Camilla så gärna ville se de andra "kattgångarna" så ska hon få det också! :)

Tilda visar sin kattgång

Captain-Sofie visar hur en riktig kapten går

Lite extra material (norsk fylla):

"Hur känns de? - Snurrigt!"

Vinnaren: Ida Zore Car

Lagfest 5/6-2010

Filmade även några lekar som helt klart är värda att hamna på denna blogg.. så njut kära vänner! :)

Majsan råkar ut för en riktig "norsk fylla"..

"Vem är bäst på Kattgång?" .... svaret är Sanna "Regina" Öhlund ;)

Dagen efter en ruggigt bra dag!

Faaaaaaaan.. hade suttit och skrivit ett helt j***a referat och så försvinner allt.

Jag lovade ju i alla fall ett referat och det lär jag ju hålla. Vi åkte till Huge med förhoppningen om att få med oss poäng. Vi visste redan innan matchen att det skulle bli en tuff sådan men vi ville ha revansch sen förra årets katastrof-match på Kastvallen. Det var verkligen en match där inget gick vägen för oss. Vi hade dåligt med folk redan innan matchen, många spelare på ovana platser, Lina skadad efter bara några minuter, Jag efter 30 minuter och vi fick åka hem med 5-0 i baken. Något vi inte tänkte tillåta denna match.

Första halvlek börjar bra för våran del. Det som inte har stämt i början av säsongen har nu äntligen börjat komma på sin plats. Vårat passningspel börjar fungerar som de ska, vi har bra röresle och skapar en hel del farliga chanser. I den 14:e matchminuten får dock Huge en frispark på vår planhalva som en motståndare kan styra in i mål. 1-0 till de blåa och det kändes tungt med tanke på att vi hade hängt på bra i börjarn. Resterande tid innan paus spelar vi lite halvsvajigt och vi går in i paus med 1-0 i baken. Inför andra halvlek pratar vi mycket om att trycka upp laget, kriga och nöta på.

Andra halvlek börjar och vi fortsätter spela en riktigt bra fotboll. Det känns som att det är ett helt annat lag vi möter än i första och i 15:e minuten tar vi även över totalt. Det känns som att Huge tröttnar och vill försöka säkra sin 1-0 ledningen. Vi skapar väldigt många chanser men trots den tokpress vi har så vill inte bollen in i mål. Vi flyttar upp laget och i slutet spelar vi med en trebackslinje. Detta gör att vi skapar ännu fler lägen. Sanna har bla. ett friläge men lyckas skjuta på en utrusande målvakt, vi har även flera skott utifrån som vi inte sätter. Det börjar kännas frustrerande att vi inte får in bollen med tanke på de övertaget vi har. I den 89:e matchminuten får vi en hörna som Lina tar hand om. Vi flyttar upp hela laget, till och med Emelie i målet kommer upp och hjälper till. En perfekt slagen hörna når Ida vid den bortre stolpen som inte gör något misstag utan sätter bollen i nät, otagbart för målvakten. 1-1 var ett faktum och stor glädje utbryter. Visst, vi fick inte tre poäng med oss men med tanke på den start vi fått på säsongen kändes det här väldigt skönt. Poäng i de 3 senaste matcherna, det är en trend som jag hoppas håller i sig.

Poängen valde vi att fira på bästa möjliga sätt. En lagfest på gammelgården väntade. Lekar och en massa skratt summerar den kvällen. En grym kväll får början till slut och vissa av oss drog på efterfest och höll ut enda till halv 5.. Det är inte alla som får skjuts hem på cykel av två fulla tjejer, tack för de :) Och tack alla andra tjejer för en grym kväll, klart bästa laget!

Bilder från kvällen kommer snart!

Brudarna

Snygg_tjej91!

Målskytten, Ida Andersson

/ # 5

Fullträff

Igår var en bra dag. Vi tog poäng med oss hem och hade en grymt rolig kväll. Idag kan jag känna något i stil med, "Lina för faaan. Du skulle gått hem tidigare.." Men jag hade roligt trots att det blev för mycket av det (inte) goda!
Matchen igår kan jag inte referera idag så det överlåter jag till Mickan eftersom hon skrev att hon skulle göra det.

Nej skäms tamefan, nu blir det soffhäng. Ni ser ju kanske hur jag mår här nedanför...

GRATTIS CAMILLA PÅ 20ÅRSDAGEN!!!

1 Poäng!!

Yeeeeeeeees 1 poäng mot Huge idag, sååja! Referat kommer imorgon för just nu finns det ingen tid för det är..... LAGFEST!!!
Hörs Hej !

Mickan

Idag är jag tacksam!

* Jag skulle vilja visa min tacksamhet för den här dagen som gett oss sol. Nu finns det säkert någon som säger att det har ju varit väldigt blåsigt och inte så varmt. Ja, absolut men jag är tacksam för att solen har lyst över oss.

* Jag är väldigt tacksam över att Lisa frågade om hon skulle köpa hem en cupido-sallad till mig. Det kändes som att hon gjorde min dag då. Jag kände mig väldigt tacksam gentemot henne.

* Idag skulle jag åka upp till vallen för att vara med och bolla lite i ringen innan träningen för att sedan kliva av (för att vila mitt knä). Men träningen bestod av sådant jag kunde delta på och kunde alltså vara med på hela träningen förutom spelet på slutet. Som om inte jag varit tacksam nog under dagen så känner jag stor tacksamhet till Jari som hade en träning jag kunde vara med på.

Det här är tre stycken anledningar som har fått mig tacksam idag. Är det någon mer än jag som varit tacksam eller glad över något idag? Dela med er vet jag:)

Nu ska jag plugga till tentan imorgon, kanske att det dyker in någre bilder från träningen senare.